ΗΠΑ: «Καλή» η κατάσταση της γυναίκας που μολύνθηκε με τον Έμπολα

ΗΠΑ: «Καλή» η κατάσταση της γυναίκας που μολύνθηκε με τον Έμπολα

Η κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας, η οποία εργαζόταν σε νοσοκομείο στο Ντάλας του Τέξας των ΗΠΑ και μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα, είναι «καλή», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο Texas Health Presbyterian Hospital.

Νωρίτερα σε ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφερόταν ότι η κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας Νίνα Φαμ, 26 ετών, ήταν σταθερή.

Η Φαμ διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα λίγες ημέρες αφότου πέθανε ο Λιβεριανός ασθενής που φρόντιζε και είχε προσβληθεί από τον Έμπολα.

Προκειμένου να σωθεί η νεαρή νοσοκόμα λαμβάνει πλάσμα αίματος από τον γιατρό Κεν Μπράντλι, που νίκησε τον Έμπολα. Ο Μπράντλι είχε προσβληθεί από τον Εμπολα ενώ βρισκόταν στη Λιβερία. Ο γιατρός είχε ακολουθήσει αγωγή με πειραματικό φάρμακο και θεραπεύτηκε.

Την πληροφορία για την προσφορά πλάσματος από τον Μπράντλι επιβεβαίωσαν τα στελέχη της μη- κυβερνητικής οργάνωσης για την οποία εργαζόταν ο γιατρός. Ο ίδιος είχε προσφέρει αίμα και για τον Τόμας Έρικ Ντάνκαν ο οποίος τελικά πέθανε από τον Έμπολα.

Διαβάστε επίσης:

 Δολοφόνησε τα τρία παιδιά της αλλά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν