ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Η Δαμασκός απορρίπτει τις εκκλήσεις για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας

Συρία: Η Δαμασκός απορρίπτει τις εκκλήσεις για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας

Το καθεστώς της Συρίας απέρριψε την Τεράρτη τις εκκλήσεις για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στο έδαφός του, λέγοντας ότι αυτό θα θεωρηθεί ως μια πράξη επίθεσης εναντίον της χώρας.

«Η Συρία θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσει την εθνική της κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα έπειτα από διαβουλεύσεις με τους φίλους της» σημείωσε το υπουργείο Εξωτερικών στη Δαμασκό, αναφερόμενο στη Ρωσία και στο Ιράν.

«Ο λαός της Συρίας, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να επεμβαίνει στις υποθέσεις του» σημειώνει επίσης το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ζήτησε να δημιουργηθεί μια ζώνη στη συρο-τουρκική μεθόριο για την προστασία των αμάχων που εκτοπίστηκαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που πολιορκούν την κουρδική πόλη Κομπάνι στη βόρεια Συρία.

Η Τουρκία, σύμμαχος των αντικαθεστωτικών που επιδιώκουν την ανατροπή του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ πιέζει επίσης για τη δημιουργία μιας τέτοιας ζώνης. «Οι τουρκικές προσπάθειες για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στο έδαφος της Συρίας αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των αρχών και των σκοπών του (Καταστατικού) Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» σημειώνει επίσης το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας.

Ο διεθνής συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνέχισε και σήμερα τις αεροπορικές επιδρομές για να ανακόψει την προέλαση των τζιχαντιστών στο Κομπάνι, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Διαβάστε ακόμα:

Έμπολα: Ο Καναδάς προμήθευσε με Zmapp Ισπανία και Νορβηγία