ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία-Αλβανία: Συνελήφθη ο χειριστής του τηλεχειριζομένου ελικοπτέρου

Σερβία-Αλβανία: Συνελήφθη ο χειριστής του τηλεχειριζομένου ελικοπτέρου

Στο Πάντσεβο, μια περιοχή που βρίσκεται 24χλμ βόρειο του Βελιγραδίου, εντοπίστηκε το τηλεχειριζόμενο ελικοπτεράκι και ο κάτοχός του, που έγινε αιτία να τιναχθεί στον αέρα ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και να προκύψει διπλωματικό θέμα ανάμεσα σε Σερβία και Αλβανία.

Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, απέφυγε να μιλήσει λεπτομερώς για την πορεία των ερευνών, τόνισε όμως ότι ο υπεύθυνος για τη διακοπή του αγώνα Σερβία-Αλβανία, εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Την ίδια ώρα, οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα στο Βελιγράδι συνεχίζονται κανονικά, όπως δήλωσε ο πρέσβης της Αλβανίας, Ιλίρ Μπότσκα.

«Η τελευταία ενημέρωση που είχα από το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας είναι ότι όλα βαίνουν προς την υλοποίηση της επίσκεψης», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ιλίρ Μπότσκα δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το επεισόδιο στον ποδοσφαιρικό αγώνα την Τρίτη αλλά όπως είπε «το περιστατικό αυτό θα δοκιμάσει την ικανότητα μας να ξεπεράσουμε την κρίση».

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας στο Βελιγράδι έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου. Η τελευταία επίσκεψη Αλβανού πρωθυπουργού στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε το 1948 όταν επισκέφθηκε την Γιουγκοσλαβία ο Ενβέρ Χότζα.

Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών χθες επέδωσε στον Αλβανό πρέσβη νότα διαμαρτυρίας για την εμφάνιση του ιπτάμενου αντικειμένου με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας».