Νέες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στο Χονγκ Κονγκ

Νέες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στο Χονγκ Κονγκ

Nέες ταραχές ξέσπασαν αργά χθες το βράδυ μεταξύ της αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ και φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών που προσπαθούσαν να ανακαταλάβουν χώρο διαμαρτυρίας που είχε εκκενωθεί χθες με επέμβαση των δυνάμεων της τάξης.

Οι διαδηλωτές, που παρέμειναν πολλές ώρες στους δρόμους, κατάφεραν να καταλάβουν εκ νέου κεντρική οδό της πυκνοκατοικημένης εμπορικής συνοικίας Μονγκόκ, στην ηπειρωτική πλευρά της πρώην βρετανικής αποικίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κινητοποίηση συμμετείχαν 9.000 διαδηλωτές, έγιναν 26 συλλήψεις, ενώ 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές.

Οι διαδηλωτές επέστρεψαν μαζικά στο σημείο αυτό χθες το βράδυ σπεύδοντας να στήσουν ξανά οδοφράγματα, ενώ χιλιάδες άλλοι πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία αποκλείοντας έτσι την κεντρική οδική αρτηρία.

Κρατούσαν ομπρέλες και φορούσαν μάσκες για να προστατεύονται από τα σπρέι πιπεριού και τα ρόπαλα που χρησιμοποίησε η αστυνομία για να τους απωθήσει. Οι περισσότεροι διαδηλωτές αποχώρησαν από την περιοχή με την ανατολή του ήλιου.