ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Δύο στρατιώτες νεκροί – Μαίνονται οι μάχες

Ουκρανία: Δύο στρατιώτες νεκροί – Μαίνονται οι μάχες

Δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες σε μάχες με φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, την επομένη μιας σειράς συναντήσεων των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας με Ευρωπαίους ηγέτες.

Ο ένας από τους στρατιώτες έπεσε νεκρός σε ένα σημείο ελέγχου από τα πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή, ενώ ο δεύτερος σκοτώθηκε από την έκρηξη ενός όλμου, σύμφωνα με τον Βολόντιμιρ Πόλιοβι, εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού, ο οποίος ανέφερε ότι άλλοι τρεις στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν.

Την ίδια ώρα στο Ντονέτσκ, τη μεγαλύτερη πόλη που ελέγχουν οι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν σήμερα (18/10) πυρά πυροβολικού στην περιοχή του αεροδρομίου, μια από τις σημαντικότερες εστίες έντασης στη γραμμή του μετώπου.

Ο Πόλιοβι δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός απώθησε δύο επιθέσεις φιλορώσων ανταρτών, οι οποίοι διέθεταν βαρύ οπλισμό.

Σημειώνεται ότι οι εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 3.700 ανθρώπους από τον Απρίλιο και συνεχίζονται, παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε ισχύ μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός από την 5η Σεπτεμβρίου, η οποία πάντως παραβιάζεται καθημερινά.

Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις ανάμεσα στον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ευρωπαίους ηγέτες χθες στο Μιλάνο δεν επετεύχθη αξιοσημείωτη πρόοδος σε ό,τι αφορά την ειρηνευτική διαδικασία, παρά τη συμφωνία σε κάποια σημεία, όπως η επιτήρηση των συνόρων από τηλεχειριζόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Παράλληλα, υπήρξε προσέγγιση των θέσεων των δύο ηγετών σε ό,τι αφορά τη διένεξη για το αέριο ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα, χωρίς να καταλήξουν ωστόσο σε οριστική συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα αυτό θα συνεχισθούν την Τρίτη στις Βρυξέλλες, με τους Ευρωπαίους να ελπίζουν ότι θα οδηγήσουν στην επανάληψη των παραδόσεων ρωσικού αερίου στην Ουκρανία, καθώς φοβούνται ότι η διμερής σύγκρουση για το θέμα αυτό ενδέχεται να πλήξει και τις δικές τους προμήθειες…

Διαβάστε ακόμα:

Έμπολα: Ο Φιντέλ Κάστρο προτείνει συνεργασία στις ΗΠΑ

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν εκτέλεσαν 3 γυναίκες για μοιχεία

Φιλιππίνες: Ελεύθεροι με… αποδείξεις οι Γερμανοί όμηροι (vid)

Συρία: Οι τζιχαντιστές σταύρωσαν «κατάσκοπο» (σκληρές εικόνες)