Πακιστάν: Ληστές άρπαξαν από ΜΚΟ 400.000 δολάρια

Πακιστάν: Ληστές άρπαξαν από ΜΚΟ 400.000 δολάρια

Περίπου 10 ληστές επιτέθηκαν χθες Κυριακή εναντίον μιας από τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές οργανώσεις του Πακιστάν που προσφέρει βοήθεια στους φτωχούς αποσπώντας 400.000 δολάρια αφού απείλησαν τον ιδρυτή της, τον 80χρονο Άμπντουλ Σάταρ Έντχι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.


Ο Έντχι είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Πακιστάν επειδή αφιέρωσε τη ζωή του για να δημιουργήσει ένα τεράστιο ανθρωπιστικό δίκτυο το οποίο βοηθά τους φτωχούς και προσφέρει καταφύγιο σε κακοποιημένες γυναίκες, ορφανά, ναρκομανείς και ανάπηρους, καθώς και μια υπηρεσία ασθενοφόρων η οποία δρα σε όλη τη χώρα.

Χθες στο Καράτσι τουλάχιστον οκτώ ένοπλοι παραβίασαν την πόρτα της έδρας της μκο, εισέβαλαν στο κτίριο και κράτησαν ομήρους πολλούς εργαζόμενους, στην πλειονότητά τους γυναίκες.

Ξύπνησαν τον Έντχι, ο οποίος ζει εκεί εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και κυρίως αυτό στα νεφρά που τον αναγκάζει να υποβάλλεται τακτικά σε αιμοκάθαρση εδώ και χρόνια, και υπό την απειλή όπλου του ζήτησαν τα κλειδιά των χρηματοκιβωτίων.

Ο Έντχι τους απάντησε ότι δεν τα έχει μαζί του και ο ληστές τα παραβίασαν και τα άνοιξαν παίρνοντας 5 κιλά χρυσών κοσμημάτων και ποσό αντίστοιχο των 400.000 δολαρίων (περίπου 310.000 ευρώ), σύμφωνα με την αστυνομία και τη μκο.

«Έχει ξεκινήσει έρευνα αλλά φαίνεται ότι (οι δράστες) είχαν έναν ή περισσότερους συνεργούς από το εσωτερικό της μκο», δήλωσε ο Ζαχίντ Χουσάιν, ένας αστυνομικός που εμπλέκεται στην έρευνα.

Ο Έντχι δημιούργησε την οργάνωσή του χάρη στις δωρεές πλουσίων και εράνους στη διάρκεια θρησκευτικών εορτών.

Πολλοί πακιστανοί πολιτικοί τον έχουν προτείνει στο παρελθόν για το Νόμπελ Ειρήνης για το έργο του στη χώρα αυτή των 180 εκατομμυρίων κατοίκων, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς ζουν με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα.

 

Διαβάστε επίσης: Ιράν: Διαμαρτυρία στον Πακιστανό πρεσβευτή μετά τα συνοριακά επεισόδια