ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Κερδίζει έδαφος η Ρούσεφ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Βραζιλία: Κερδίζει έδαφος η Ρούσεφ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ ανέκτησε το χαμένο έδαφος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ενόψει του δεύτερου και τελικού γύρου των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Οκτωβρίου.

Νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα δείχνει την Ρούσεφ προηγείται του αντιπάλου της Αέσιο Νέβες στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων αλλά με την τελική έκβαση της προεδρικής μάχης να φαντάζει εξαιρετικά αμφίρροπη.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Datafolha η νυν πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ κερδίζει το 46% των προτιμήσεων των πολιτών έναντι του 43% που προτιμά τον Αέσιο Νέβες.

Σε μια προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας την περασμένη Τετάρτη, ο Νέβες κρατούσε τα δημοσκοπικά πρωτεία καθώς κέρδιζε το 45% έναντι του 43% για τη Ρούσεφ. Παρά την ανατροπή του σκηνικού η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι θεωρητικά ασήμαντη, καθώς είναι εντός του περιθωρίου του στατιστικού σφάλματος.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Datafolha μέτρησε επίσης ότι ακόμη και αν αφαιρεθούν οι αναποφάσιστοι και τα λευκά ή άκυρα ψηφοδέλτια η διαφορά της Ρούσεφ από τον Νέβες αυξάνεται μόνο κατά μία ποσοστιαία μονάδα με την πρόεδρο να καταλαμβάνει το 52% και τον διεκδικητή της προεδρίας το 48% των προτιμήσεων των εκλογέων.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση της Datafolha έγοινε σε δείγμα 4.389 ψηφοφόρων τη Δευτέρα για λογαριασμό του ομίλου μέσων ενημέρωσης Globo και της εφημερίδας Folha de S.Paulo.