Ο ιρακινός στρατός συγκρούστηκε με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

Ο ιρακινός στρατός συγκρούστηκε με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

Ιρακινά τεθωρακισμένα και άρματα μάχης απώθησαν σήμερα την προέλαση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Αμιρίγια Φαλούτζα, δυτικά της Βαγδάτης, δήλωσαν πηγές του ιρακινού στρατού.


Οι πηγές αυτές πρόσθεσαν ότι περίπου 400 τζιχαντιστές είχαν συγκεντρωθεί στις γειτονικές πόλεις Φαλούτζα και Κάρμα την προηγουμένη, αυξάνοντας την πίεση στα δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας.

Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις συγκρούστηκαν με μαχητές του ΙΚ έξω από την Αμιρίγια Φαλούτζα, η οποίο πολιορκείτο από τους τζιχαντιστές για μεγάλο διάστημα τον Οκτώβριο και είναι η τελευταία πόλη που ελέγχει η Βαγδάτη πριν την Φαλούτζα, πρωτεύουσα της επαρχίας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τον αριθμό των θυμάτων, όμως φαίνεται ότι εμποδίστηκε η προέλαση του ΙΚ.

Εξάλλου μάχες μαίνονται μεταξύ του ιρακινού στρατού και των τζιχαντιστών και γύρω από την πόλη Χιτ, που βρίσκεται επίσης στη δυτική επαρχία αλ Άνμπαρ.
Αντάρτες του ΙΚ κατέλαβαν τη Χιτ, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, στις αρχές του μήνα.

Την ίδια ώρα η μεγαλύτερη αεροπορική βάση της επαρχίας αλ Άνμπαρ, το φράγμα της Χαντίθα και οι γύρω πόλεις είναι περικυκλωμένες από τους τζιχαντιστές.
Στο μεταξύ η γαλλική Πολεμική Αεροπορία προχώρησε σε ένα τέταρτο αεροπορικό πλήγμα εναντίον θέσεων του ΙΚ στο Ιράκ, στην επαρχία της Μοσούλης, και κατέστρεψε ένα στρατιωτικό όχημα Χάμβι, ανακοίνωσε στον ιστότοπο του το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Τα γαλλικά Ραφάλ, που υποστήριζαν «μια χερσαία επιχείρηση υπό τον ιρακινό στρατό», πραγματοποίησαν «για περισσότερες από τρεις ώρες» μια αναγνωριστική αποστολή, διευκρίνισε το υπουργείο.

 

Διαβάστε επίσης: Συρία: Η Δαμασκός στηρίζει τις κουρδικές δυνάμεις στο Κομπάνι