ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Η είδηση της επίθεσης στην Οτάβα μονοπωλεί τα καναδικά μέσα

Καναδάς: Η είδηση της επίθεσης στην Οτάβα μονοπωλεί τα καναδικά μέσα

Βασική είδηση των ηλεκτρονικών και τηλεοπτικών ΜΜΕ του Καναδά αποτελεί η πραγματοποίηση σειράς ένοπλων επιθέσεων σε στόχους της πρωτεύουσας Οτάβας που περιέλαβαν, μεταξύ άλλων το λόφο του Κοινοβουλίου (όπου βρίσκονται τα κτίρια της Γερουσίας και του Κοινοβουλίου) και το Μνημείο των Πεσόντων (πολύ κοντά στον χώρο του Κοινοβουλίου).


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για πυροβολισμούς στην περιοχή κοντά στο λόφο του Κοινοβουλίου.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν χτες περίπου στις 10πμ (τοπική ώρα, 22-10-2014) με επίθεση ενόπλου εναντίον στρατιώτη στο μνημείο των Πεσόντων, ενώ στη συνέχεια σημειώθηκαν επιθέσεις και πυροβολισμοί στον χώρο του Κοινοβουλίου.

Η καναδική Αστυνομία αντέδρασε άμεσα και προέβη στο κλείσιμο σχολείων και εμπορικών κέντρων τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση προς το λόφο του Κοινοβουλίου ενώ ανακοινώθηκε ότι τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας όσο και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης καθώς και οι βουλευτές των κομμάτων που βρίσκονταν στον χώρο του λόφου του Κοινοβουλίου είναι ασφαλείς.

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι ο Καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα Οτάβα.

Διαβάστε επίσης: Καναδάς: Διάγγελμα του πρωθυπουργού για την επίθεση στο Κοινοβούλιο