Ο ΟΗΕ ζητάει να συγκεντρωθούν 2 δισ. δολαρίων ανθρωπιστικής βοήθειας για το Ιράκ

Ο ΟΗΕ ζητάει να συγκεντρωθούν 2 δισ. δολαρίων ανθρωπιστικής βοήθειας για το Ιράκ

Ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση σήμερα προς τη διεθνή κοινότητα για τη συγκέντρωση το συντομότερο δυνατόν δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον άμαχο πληθυσμό του Ιράκ, όπου εδώ και μήνες μαίνονται μάχες μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και του στρατού.

«Οι ανάγκες του ιρακινού πληθυσμού είναι τεράστιες», δήλωσε ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ αρμόδιος για το Ιράκ Νιλ Ράιτ.

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας «2,8 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια και περίπου 800.000 κατάλυμα», σύμφωνα με μια ανακοίνωση του ΟΗΕ. Οι ανάγκες εκτιμώνται σε τουλάχιστον 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια (1,7 δισεκατομμύρια ευρώ), διευκρινίζεται.

Η προέλαση του ΙΚ, που ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου, έχει αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο Ιράκ.

Συνολικά, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΟΗΕ, στο Ιράκ υπάρχουν πλέον 1,8 εκατομμύριο εκτοπισμένοι, ενώ 1,7 εκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε ζώνες πολέμου που είναι εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης.

Εξάλλου πολλοί Ιρακινοί έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην ημιαυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν, όπου στις ορεινές περιοχές οι θερμοκρασίες μπορούν να πέσουν κάτω από τους -15 βαθμούς Κελσίου τον χειμώνα.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο ΟΗΕ, στο Ιράκ έχουν αναζητήσει καταφύγιο από τον εμφύλιο στη χώρα τους περίπου 200.000 Σύροι.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα Υόρκη: Νέο ύποπτο κρούσμα Έμπολα στις ΗΠΑ

Λονδίνο: Σπίτι… μινιατούρα «έπιασε» τιμή ρεκόρ (vid+pics)

Παραγουάη: Κοστούμια χωρίς τσέπες κατά της διαφθοράς!

Νεράιδα (;) προσπάθησε να εισβάλει στο σπίτι Βρετανίδας! (vid+pics)