ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: «Η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά» δηλώνει ομογενής εκπρόσωπος του ΟΗΕ

Έμπολα: «Η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά» δηλώνει ομογενής εκπρόσωπος του ΟΗΕ

Ομογενής από την Αυστραλία, είναι ο εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΗΕ στην Αφρική για την καταπολέμηση του ιού του Εμπολα.


Πρόκειται για τον Άρη Γαϊτάνη, πρώην δημοσιογράφο του αυστραλιανού ABC, ο οποίος εδώ και δέκα χρόνια εργάζεται ως εκπρόσωπος των γενικών γραμματέων του ΟΗΕ.

Η τελευταία θέση του, πριν τοποθετηθεί στην Αφρική, ήταν στο Αφγανιστάν, όπου ήταν μάρτυρας του θανάτου τεσσάρων συναδέλφων του σε επίθεση αυτοκτονίας. Επιπλέον, έχει υπηρετήσει στο Σουδάν, στον Λίβανο, στην Ταϋλάνδη, στην Σομαλία και στην Καμπότζη.

Ο Άρης Γαϊτάνης που ξεκίνησε πουλώντας εφημερίδες για να σπουδάσει, μιλώντας στην αγγλική έκδοση του Νέου Κόσμου, εξέφρασε την άποψη πως η διεθνής κοινότητα δεν έχει κάνει αρκετά για την αντιμετώπιση του ιού του Έμπολα, παρά το γεγονός ότι έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους από την έναρξη της χρονιάς, μεταξύ των περίπου 8.500 κρουσμάτων που καταγράφηκαν σε επτά χώρες, κυρίως στην Λιβερία, στην Σιέρα Λεόνε και στην Γουινέα.

«Αν δεν παρθούν αποτελεσματικά μέτρα η επιδημία αυτή, που εξαπλώνεται με έναν από τους πιο θανατηφόρους ιούς, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει πολύ περισσότερα θύματα» είπε ο εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΗΕ στην Αφρική.

Διαβάστε επίσης: Έμπολα: Πανικός στη Νέα Υόρκη - Γιατρός πάσχει από τον ιό