ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Ένοπλη σύγκρουση με ισλαμιστές και δυνάμεις ασφαλείας

Τυνησία: Ένοπλη σύγκρουση με ισλαμιστές και δυνάμεις ασφαλείας

Έξι άνθρωποι, μεταξύ τους πέντε γυναίκες, σκοτώθηκαν σήμερα 24/10/2014, κατά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας σε κατοικία στα προάστια της Τύνιδας, στην οποία είχαν οχυρωθεί από χθες τα ξημερώματα ένοπλοι άνδρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Πέντε γυναίκες σκοτώθηκαν. Ο Αϊμέν (ένας από τους ένοπλους άνδρες) σκοτώθηκε και ο Χουσέμ (ο δεύτερος) τραυματίστηκε και νοσηλεύεται", δήλωσε στον Τύπο από το σημείο αυτό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μοχάμεντ 'Αλι Αρούι.

Δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι νοσηλεύονται επίσης. Το κοριτσάκι τραυματίστηκε στο κεφάλι, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για την κατάσταση της υγείας των παιδιών.

Οι δυνάμεις της τάξης είχαν περικυκλώσει από χθες το πρωί το σπίτι αυτό που βρίσκεται στην περιοχή Ουέντ Ελίλ, ύστερα από πληροφορίες τις οποίες απέσπασαν μετά τις συλλήψεις δύο "τρομοκρατών" στο Κεμπίλι, περί τα 500 χλμ. νοτίως της Τύνιδας-- που έκαναν λόγο για την παρουσία και "άλλων τρομοκρατών" σε αυτό το προάστιο της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας, τουλάχιστον δύο ένοπλοι, γυναίκες και παιδιά, είχαν οχυρωθεί στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον Αρούι, "οι ειδικές δυνάμεις προσέγγισαν το σπίτι στο σημείο της κουζίνας όπου κρύβονταν οι τρομοκράτες. Οι γυναίκες βγήκαν από την κουζίνα πυροβολώντας, η μία τουλάχιστον κάνοντας χρήση πυροβόλου, τις δυνάμεις ασφαλείας", δήλωσε χαρακτηρίζοντας όλα τα μέλη της ομάδας, άνδρες και γυναίκες, "τρομοκράτες".

Στο τέλος της εφόδου ακούστηκαν οι επευφημίες των μελών των δυνάμεων της τάξης, αλλά και κατοίκων της συνοικίας.

Ο Αρούι είχε δηλώσει νωρίτερα στον Τύπο ότι η αστυνομία θα έδινε προθεσμία "μία ή δύο ώρες το πολύ" στην οργάνωση πριν πραγματοποιήσει την έφοδο. "Δεν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε την έφοδο λόγω της παρουσίας γυναικών και παιδιών, ωστόσο δεν μπορούμε να δείξουμε άλλη υπομονή".

Τα βίαια επεισόδια σημειώνονται ενώ στην Τυνησία διεξάγονται την Κυριακή βουλευτικές εκλογές, οι οποίες μαζί με τις προεδρικές της 23ης Νοεμβρίου, θεωρούνται κρίσιμες για τη σταθερότητα στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Τυνησία: Εγκλωβισμένα γυναικόπαιδα απειλούν οι τρομοκράτες