Η ποινή του Μπερλουσκόνι θα λήξει νωρίτερα λόγω «καλής διαγωγής»

Η ποινή του Μπερλουσκόνι θα λήξει νωρίτερα λόγω «καλής διαγωγής»

Η έκτιση της εναλλακτικής ποινής, από μέρους του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα ολοκληρωθεί νωρίτερα από ότι είχε προγραμματισθεί αρχικά, λόγω "καλής διαγωγής".


Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με εκπομπή του τηλεοπτικού του ομίλου Canale 5.

Σύμφωνα με τον «πρώην Καβαλιέρε» είναι πιθανό να σταματήσει να μεταβαίνει στο κέντρο στήριξης υπερηλίκων κοντά στο Μιλάνο (όπου παρέχει κοινωνικά ωφέλιμη εργασία) τον ερχόμενο Φεβρουάριο, αντί για τον Μάιο, όταν θα τελείωναν , κανονικά, οι δώδεκα μήνες της εναλλακτικής αυτής ποινής.

Σε σχέση με το πολιτικό του μέλλον, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι «είναι βέβαιο ότι πρόκειται να θέσει και πάλι υποψηφιότητα ως πρωθυπουργός, μόλις -όπως ευελπιστεί- η καταδίκη του για φορολογική απάτη ακυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ο «μίστερ τιβί», τέλος, τάχθηκε υπέρ του νόμου ο οποίος θα προσφέρει στα παιδιά των μεταναστών που φοιτούν σε ιταλικά σχολεία, το δικαίωμα να λάβουν την ιταλική υπηκοότητα.

 

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: Παραιτήθηκε ο δικαστικός που «αθώωσε» τον Μπερλουσκόνι