ΚΟΣΜΟΣ

Ζευγάρι Κούρδων προσφύγων ονόμασε το μωρό του «Ομπάμα»

Ζευγάρι Κούρδων προσφύγων ονόμασε το μωρό του «Ομπάμα»

Ένα ζευγάρι Κούρδων από τη Συρία που εγκατέλειψε την πόλη Κομπάνι για βρουν καταφύγιο στην Τουρκία έδωσε στο αγοράκι του το όνομα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τη στρατιωτική βοήθεια που προσφέρουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους που πολεμούν τους τζιχαντιστές.


«Τον ονομάσαμε Μοχάμεντ Ομπάμα Μούσλιμ» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πατέρας του μωρού που γεννήθηκε στην Τουρκία.

«Επέλεξα αυτό το όνομα μέσα από την καρδιά μου και δεν θα το αλλάξω ποτέ» υποστήριξε η μητέρα του, Σουλτάν Μούσλιμ, που ζει με τα 7 παιδιά της σε έναν καταυλισμό προσφύγων στα περίχωρα της πόλης Σουρούτς στην τουρκική μεθόριο.

«Εκείνος (ο Αμερικανός πρόεδρος) μας έστειλε αεροσκάφη, προμήθειες. Χάρη σε αυτήν τη βοήθεια θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε απ' όλη αυτή τη βαρβαρότητα και να επιστρέψουμε στα σπίτια μας» συνέχισε η 35χρονη γυναίκα που βρίσκεται εδώ και ένα μήνα στην τουρκική επικράτεια.

Οι Κούρδοι πρόσφυγες, που παρακολουθούν από την τουρκική παραμεθόριο την εξέλιξη των μαχών στο Κομπάνι, επευφημούν συχνά τον Αμερικανό πρόεδρο.
«Ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει τους Κούρδους στο Κομπάνι, όπως οι Αμερικανοί» δήλωσε ένας εξ αυτών, ο Σελαμί Αλτάι.

Διαβάστε επίσης: Στο πλευρό των Κούρδων του Κομπάνι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός