ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σ. Λεόνε θα επισκεφτεί η Σ. Πάουερ

Έμπολα: Τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σ. Λεόνε θα επισκεφτεί η Σ. Πάουερ

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Σαμάνθα Πάουερ, πρόκειται να ταξιδέψει σήμερα, 26/10/2014, στη Γουινέα, ενώ θα επισκεφτεί επίσης τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, παρά τις εκκλήσεις αμερικανών βουλευτών για την επιβολή ταξιδιωτικής απαγόρευσης για τις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες πλήττονται σοβαρά από τον ιό Έμπολα.


«Για εμένα τα οφέλη του να γνωρίζω από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στις χώρες αυτές αντισταθμίζει κατά πολύ τον σχεδόν ανύπαρκτο κίνδυνο του ταξιδιού μου, δεδομένου όμως ότι έχω λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις», δήλωσε η Πάουερ σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για το ταξίδι.

Η Πάουερ είπε ότι η θέση της της επιτρέπει να ασκήσει πιέσεις για την ανάληψη διεθνούς δράσης προκειμένου να βρεθούν λύσεις για την καταπολέμηση της επιδημίας.

«Με το ταξίδι μου στις τρεις χώρες που έχουν πληγεί (από τον ιό) θα κατανοήσω καλύτερα τα κενά που υπάρχουν και ευελπιστώ με αυτές οι πληροφορίες να ταρακουνήσουν το έδαφος και να αναγκάσουν και άλλες χώρες να δράσουν πιο ενεργά», είπε.

Η Πάουερ θα επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία της αποστολής δράσης του ΟΗΕ κατά του Έμπολα στη Γκάνα, όπου γίνεται ο συντονισμός των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση του ιού.

Διαβάστε επίσης: Έμπολα: Νέα οικονομική βοήθεια από Βρετανία και Σουηδία

Ρoή Ειδήσεων