ΚΟΣΜΟΣ

Στην ανατολική Ουκρανία ο Ποροσένκο

Στην ανατολική Ουκρανία ο Ποροσένκο

O πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο επισκέφθηκε σήμερα, 26/10/2014, τις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας ενώ οι πολίτες ψηφίζουν για την εκλογή του νέου Κοινοβουλίου, μια διαδικασία στην οποία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.


«Άφιξη στο Ντονμπάς», τη βιομηχανική περιοχή που περιλαμβάνει τις περιοχές που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, έγραψε ο πρόεδρος στον προσωπικό του λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter δημοσιεύοντας παράλληλα μία φωτογραφία όπου απεικονίζεται εκείνος μέσα σε ένα ελικόπτερο, ενώ φορά στρατιωτική στολή.

Η σύζυγος του προέδρου Μαρίνα Ποροσένκο ψήφισε, μόνη της, σε ένα εκλογικό τμήμα στο Κίεβο και εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι ο Ποροσένκο βρίσκεται στο Ντονμπάς «προκειμένου να ελέγχει την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας» που οργανώθηκε στις περιοχές που ελέγχουν οι ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της προεδρίας.

Σε ερώτηση που του έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος τύπου του προέδρου, ανέφερε ότι ο Ποροσένκο θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Κίεβο αργότερα σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Άνοιξαν οι κάλπες στην Ουκρανία