ΚΟΣΜΟΣ

Δυνάμεις των πεσμεργκά θα ενισχύσουν τους Κούρδους της Συρίας

Δυνάμεις των πεσμεργκά θα ενισχύσουν τους Κούρδους της Συρίας

Το σχέδιο βοηθείας προς τους Κούρδους που πολεμούν στο Κομπανί το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν, Σαφίν Ντιζαγί.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Ρόιτερς υπογράμμισε πως οι Κουρδικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Ιράκ δεν πρόκειται να εμπλακούν στις μάχες της Συρίας, ωστόσο διευκρίνισε πως κάποιες δυνάμεις των πεσμεργκά θα αναχωρήσουν για το Κομπάνι και θα φτάσουν εκεί μέσω Τουρκίας.

Αυτό παραδέχθηκε και ο επιτελάρχης του προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί επισημαίνοντας πως αυτό θα οριστικοποιηθεί με χρονοδιάγραμμα που θα χαράξουν η Τουρκία και οι Κούρδοι της Συρίας.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο Ραγίπ Ερντογάν έχει κατηγορήσει ανοιχτά τους Κούρδους της Συρίας πως το κόμμα PYD το οποίο διατηρεί στενές σχέσεις με το PKK, τονίζει πως δεν χρειάζεται τη βοήθεια των πεσμεργκά.

Παράλληλα με το παρασκήνιο αυτό, στην πόλη του Κομπάνι οι μάχες εξακολουθούν να είναι σφοδρές. Οι Κούρδοι που μάχονται εκεί, με τη βοήθεια των αεροπορικών επιθέσεων των ΗΠΑ και του Διεθνή Συνασπισμού, κατάφεραν να αποτρέψουν επίθεση των εξτρεμιστών οι οποίοι προσπάθησαν να καταλάβουν ένα σιδηροδρομικό σταθμό.

Διαβάστε επίσης:

Ιρακινοί πεσμεργκά στο Κομπάνι κατά του ΙΚ