ΚΟΣΜΟΣ

Κέρι: Τρομοκρατική πράξη η επίθεση στο κοινοβούλιο της Οτάβα

Κέρι: Τρομοκρατική πράξη η επίθεση στο κοινοβούλιο της Οτάβα

Την πεποίθησή του ότι η επίθεση στο Κοινοβούλιο του Καναδά ήταν «προφανώς μια τρομοκρατική πράξη», εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

«Προφανώς οποιοσδήποτε πάει με προμελετημένο τρόπο και οπλισμένος να επιτεθεί εναντίον κάποιου ένστολου και μετά εισέλθει στο κοινοβούλιο διαπράττει, με κριτήρια της κοινής λογικής, μία τρομοκρατική πράξη», δήλωσε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου, μετά τις συνομιλίες στην Οτάβα με τον Καναδό ομόλογό του Τζον Μπάιρντ.

Ο Κέρι επισκέφθηκε τον Καναδά και συγκεκριμένα την Οτάβα για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών τον περασμένο χρόνο προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη των ΗΠΑ, αλλά και να συζητήσει ζητήματα ασφαλείας ύστερα από το θάνατο δύο στρατιωτών σε ξεχωριστές επιθέσεις στο Κεμπέκ (20/10) και στο καναδικό κοινοβούλιο δύο ημέρες αργότερα.

Ο Κέρι ανέφερε ακόμα ότι ο Καναδάς και οι ΗΠΑ θα εργαστούν για την ενίσχυση των στενών δεσμών τους ασφαλείας, περιλαμβανομένης της ασφάλειας των συνόρων και της ανταλλαγής πληροφοριών στον τομέα της αντικατασκοπείας.

«Ο Καναδάς και οι ΗΠΑ βρίσκονται στο στάδιο των συζητήσεων, όχι με την έννοια του ότι δεν έγιναν πράγματα ή ότι υπήρχαν κάποιες πληροφορίες που δεν μοιραστήκαμε ή δεν γνωρίζαμε, αλλά μάλλον για να καταστήσουμε σαφές ότι θα γίνουν τα πάντα και θα επανεξεταστεί κάθε πολιτική γιατί η υποχρέωσή μας προφανώς και είναι η προστασία των πολιτών μας», σημείωσε.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι μέσα στις επόμενες μέρες και μήνες οι δύο χώρες θα καταλήξουν σε «κάποιες βελτιώσεις, κάποιες αλλαγές και κάποιες προσθήκες που θα προωθήσουν περισσότερο την ασφάλεια που έχουμε σήμερα».

Διαβάστε ακόμα:

Έμπολα: Λήξη συναγερμού στη Νέα Υόρκη για το 5χρονο αγοράκι

Βραζιλία: Πολύνεκρη σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με φορτηγό

Ινδία: Ποδοπατήθηκε από ελέφαντα, προσπαθώντας να βγάλει selfie!

Ουαλία: Τον καταδίκασαν για βίντεο γυναίκας που έκανε σεξ με... τίγρη!

Οι τζιχαντιστές έκαναν τον Κάντλι πολεμικό ανταποκριτή στο Κομπάνι (vid)

Οπλισμένοι κλόουν σπέρνουν τον τρόμο σε Ευρώπη και Αμερική! (vids+pics)

Τσεχία: Εκβιαστές απειλούν με… Έμπολα τη χώρα απαιτώντας 1 εκατ. ευρώ!

Βρετανός έκανε τζόκινγκ και έπεσε πάνω στον Κάμερον! (vid+pics)

Εσθονία: Μαθητής σκότωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη!