ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με το Λευκό παλάτι του «σουλτάνου» Ερντογάν

Σάλος με το Λευκό παλάτι του «σουλτάνου» Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόκειται να εγκαινιάσει σήμερα τοAk Saray ή αλλιώς, το Λευκό Παλάτι του.

Η σημερινή μέρα είναι μία μέρα μνήμης για την Τουρκία αφού εορτάζεται η επέτειος ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλησε να τη σηματοδοτήσει... επιπλέον με τα εγκαίνια που θα κάνει στο καινούριο του παλάτι.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ανάκτορο, αν κρίνει κανείς και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Το παλάτι έχει έκταση 300.000 τετραγωνικά μέτρα, με 1.000 δωμάτια, πολλές αίθουσες εκδηλώσεων και ξενώνες για τους επίσημους προσκεκλημένους

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εκτός της έκτασης των 300.000 τετραγωνικών μέτρων υπάρχει ένα ακόμα κτίριο κατασκευασμένο ειδικά για συναντήσεις με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους άλλων κρατών, ξενώνες, κήπους, πάρκα καθώς επίσης και ένα συνεδριακό κέντρο.

Το γραφείο του Ερντογάν μοιάζει πολύ με το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου ενώ, όπως είναι φυσικό, υπάρχουν ειδικά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην μπορεί να το παρακολουθήσει κανείς, να μην είναι δυνατό να τοποθετηθεί «κοριός» ενώ είναι απίθανο να το διαπεράσει ακόμα και ένας... πύραυλος!

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ερντογάν, το «σπίτι» το οποίο κατοικούσε, το Παλάτι Τσανκαγιά, θα γίνει μάλλον μουσείο κατόπιν εντολής του.

Μετά την επανεκλογή του στις 10 Αυγούστου, ο Ερντογάν αποφάσισε να παραθέσει δεξίωση στο Τσανκαγιά ενώ σήμερα, αμέσως μετά την απότιση φόρου τιμής στον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, στο μαυσωλείο του και τα συγχαρητήρια που θα δεχτεί από εκπροσώπους της δημόσιας ζωής, θα δεξιωθεί τους καλεσμένους του στο καινούριο του απόκτημα.

Η απόφαση του Ερντογάν να εγκαινιάσει σήμερα το Ak Saray, έχει προκαλέσει σάλο στην Τουρκία με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης να αρνούνται να παραστούν στον εορτασμό ενώ εκείνος δηλώνει έτοιμος να δεχτεί τους περίπου 2.500 καλεσμένους του μαζί με τη σύζυγό του, Εμινέ.

Σχετικές ειδήσεις