Η βρετανική πολεμική αεροπορία αναχαίτισε λετονικό αεροσκάφος

Η βρετανική πολεμική αεροπορία αναχαίτισε λετονικό αεροσκάφος

Λετονικό αεροσκάφος που πετούσε πάνω από τη νότια Αγγλία, συνοδεύοντάς το μέχρι το αεροδρόμιο του Στάνστεντ, όπου και προσγειώθηκε, αναχαίτισαν δύο πολεμικά αεροσκάφη της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας (RAF).

Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε ότι το αεροπλάνο, που είναι ρωσικής κατασκευής, αναχαιτίστηκε αφού έχασε την επαφή του με τον πύργο ελέγχου, ενώ αστυνομικοί ανέλαβαν την ανάκριση του πληρώματος.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες και ανακοίνωσαν οι Αρχές του αεροδρομίου, το λετονικό αεροσκάφος μεταφοράς φορτίων δε συνιστά απειλή για την ασφάλεια της Βρετανίας.

Σημειώνεται πάντως ότι η Βρετανία έχει αυξήσει το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις από τον Αύγουστο, όταν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που δρουν στη Συρία και το Ιράκ συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

«Και οι τρεις άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροπλάνο μίλησαν σε αστυνομικούς και διαπιστώθηκε ότι όλα ήταν εντάξει», ανέφερε εκπρόσωπος του αεροδρομίου, εξηγώντας ότι η απώλεια της επικοινωνίας ήταν απόρροια της αλλαγής εναέριου χώρου.

Το αεροσκάφος πήρε άδεια να συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό το Μπέρμιγχαμ, ενώ η βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Έσεξ ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής επειδή τα αεροσκάφη που αναχαίτισαν το λετονικό κάργκο κινήθηκαν με υπερηχητική ταχύτητα. «Μας συγχωρείτε αν σας τρομάξαμε κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης αναχαίτισης. Κινούμαστε με υπερηχητική ταχύτητα πάνω από την ξηρά μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητο», ανέφερε η βάση στο λογαριασμό της στο Twitter.