ΚΟΣΜΟΣ

Σχολείο «έστειλε» στο σπίτι της μία 7χρονη επειδή… είχε ταξιδέψει στη Νιγηρία

Σχολείο «έστειλε» στο σπίτι της μία 7χρονη επειδή… είχε ταξιδέψει στη Νιγηρία

Η διευθύντρια των σχολικών υπηρεσιών του Κονέκτικατ υπερασπίστηκε την απόφασή της να απομακρύνει για τρεις εβδομάδες μια 7χρονη μαθήτρια επειδή φοβόταν ότι το κορίτσι μπορεί να προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα όταν ταξίδεψε με την οικογένειά του στη Νιγηρία για να παραστεί σε έναν γάμο.

Η Ελίζαμπεθ Φίζερ, που είναι διευθύντρια των δημόσιων σχολείων του Μίλφορντ, διέψευσε τους ισχυρισμούς που προέβαλε η οικογένεια της μαθήτριας στη μήνυση που υπέβαλε την Τρίτη, με την κατηγορία ότι γίνονται διακρίσεις σε βάρος της. «Για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση… ενεργήσαμε για το συμφέρον όλων των μαθητών και του προσωπικού», τόνισε.

Στη Νιγηρία, την πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, καταγράφηκαν 20 κρούσματα του Έμπολα και 8 θάνατοι. Στις 19 Οκτωβρίου όμως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε το τέλος της επιδημίας στη χώρα αυτή, αφού δεν είχε αναφερθεί κανένα νέο κρούσμα επί 42 ημέρες.

Η 7χρονη Ικεολόουα Οπαγιέμι βρέθηκε στο Λάγκος της Νιγηρίας από τις 2 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου μαζί με τον Νιγηριανό πατέρα της. Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς της, οι δημοτικές και οι σχολικές υπηρεσίες του Μίλφορντ διέταξαν το παιδί να μην επιστρέψει στο σχολείο του μέχρι τις 3 Νοεμβρίου.

Με τη μήνυση οι γονείς ζητούν να επιτραπεί στη μικρή να επιστρέψει άμεσα στην τάξη της αφού δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα του Έμπολα και δεν αποτελεί απειλή για άλλους ανθρώπους. Ένας δικηγόρος της οικογένειας, ο Γκάρι Φέλαν, είπε ότι οι αρχές του σχολείου παραβιάζουν την ομοσπονδιακή νομοθεσία. Οι γονείς, είπε, δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να καταθέσουν μήνυση, αφού οι αρχές τους προειδοποίησαν ότι εάν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουν αστυνομική βία για να εμποδίσουν το κορίτσι να πάει σχολείο.

«Όταν απειλείς ότι θα βάλεις την αστυνομία να απομακρύνει μια 7χρονη από το σχολείο της, μπροστά σε όλους τους συμμαθητές της, τότε (στην οικογένεια) δεν μένει τίποτα άλλο παρά να στραφεί σε δικηγόρο και αυτό έκαναν», πρόσθεσε ο Φέλαν.

Σχετικές ειδήσεις