Νεκρός από πυρά της αστυνομίας ένας Παλαιστίνιος

Νεκρός από πυρά της αστυνομίας ένας Παλαιστίνιος

Ένας Παλαιστίνιος που ήταν ύποπτος ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε χθες, Τετάρτη 29/10/2014, έναν ακροδεξιό ισραηλινό ακτιβιστή στην Ιερουσαλήμ, σκοτώθηκε σήμερα (30/10/2014) το πρωί σε ανταλλαγή πυρών με την ισραηλινή αστυνομία, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

 

"Ο Παλαιστίνιος, ο οποίος ήταν ο κύριος ύποπτος της επίθεσης που έγινε το βράδυ της Τετάρτης, σκοτώθηκε στην κατοικία του στη συνοικία Αμπού Τορ της Ιερουσαλήμ από μονάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έπειτα από ανταλλαγή πυρών", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Μίκι Ρόζενφελντ.

Ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς ονομαζόταν Μουάταρ Χιτζάζι, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Σύμφωνα με επίσημο ιστότοπο της Χαμάς, ήταν 32 ετών, είχε περάσει 11 χρόνια στις ισραηλινές φυλακές και είχε αποφυλακισθεί το 2012.

Κατηγορούνταν ότι πυροβόλησε από μια μοτοσικλέτα έναν Ισραηλινό ακροδεξιό ακτιβιστή, τον Γεχούντα Γκλικ, ηλικίας περίπου 50 ετών, τον οποίο τραυμάτισε σοβαρά χθες (29/10/2014) το βράδυ στη Δυτική Ιερουσαλήμ.

Ο Γεχούντα Γκλικ δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια για να μπορούν οι ισραηλινοί να προσεύχονται πάνω στο Όρος του Ναού, όπου βρίσκεται η Πλατεία των Τζαμιών, ο τρίτος ιερότερος χώρος του ισλάμ. Η ισραηλινή αστυνομία τον έχει επανειλημμένα εκδιώξει από την πλατεία των Τζαμιών.

Ο Γκλικ δέχθηκε την επίθεση ενώ πήγαινε να συμμετάσχει σε μια συζήτηση στο Κέντρο Κληρονομιάς του Μεναχέμ Μπέγκιν (από το όνομα του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ) πάνω στο Όρος του Ναού, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.