ΚΟΣΜΟΣ

Επτά στρατιωτικοί και ένας πολίτης νεκροί στην αν. Ουκρανία

Επτά στρατιωτικοί και ένας πολίτης νεκροί στην αν. Ουκρανία

Επτά Ουκρανοί στρατιωτικοί και ένας πολίτης έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι εχθροπραξίες - σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές - συνεχίζονται, παρά την εκεχειρία.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών χάσαμε επτά στρατιωτικούς μας, ένδεκα άλλοι τραυματίστηκαν», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο, κάνοντας λόγο για τον βαρύτερο απολογισμό από τα μέσα Οκτωβρίου.


«Οι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε διάφορες περιοχές, κυρίως από βομβαρδισμούς, ενώ ένας έπεσε σε ενέδρα», συμπλήρωσε.

Ο απολογισμός αυτός είναι ο πιο αιματηρός από την 14η Οκτωβρίου, όταν το Κίεβο είχε ανακοινώσει το θάνατο οκτώ στρατιωτικών, παρά την εκεχειρία η οποία τέθηκε σε ισχύ την 5η Σεπτεμβρίου.

Ένας πολίτης επίσης σκοτώθηκε από βομβαρδισμούς στο χωριό Νοβοτοσκίβσκε, στην περιοχή Λουγκάνσκ, ανέφερε ο προσκείμενος στο Κίεβο κυβερνήτης της περιοχής.

«Το χωριό υπέστη βομβαρδισμούς με βαρύ πυροβολικό και εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών Γκραντ. Υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των αμάχων, ένα πρόσωπο σκοτώθηκε, πολλά κτίρια καταστράφηκαν», τόνισε ο κυβερνήτης Γκενάντι Μόσκαλ σε ανακοίνωσή του.

Εξάλλου στη γειτονική περιοχή Ντονέτσκ (ένα ακόμη προπύργιο των αυτονομιστών) δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από όλμους σε μια δεξαμενή ύδατος στη Γκορλίβκα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ύδρευσης της πόλης.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.700 ανθρώπους (οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άμαχοι) από τον Απρίλιο.

Χθες (29/10) Τετάρτη οι αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι έχουν υποστεί 384 απώλειες από την έναρξη της σύρραξης, ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι αδύνατον να επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές.