ΚΟΣΜΟΣ

MH370: H πρώτη μήνυση για το αεροσκάφος - φάντασμα της Malaysia

MH370: H πρώτη μήνυση για το αεροσκάφος - φάντασμα της Malaysia

Η πρώτη αγωγή κατά της Malaysia Airlines κατατέθηκε από τα παιδιά ενός αγνοούμενου επιβάτη της μοιραίας πτήσης που εξαφανίστηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Τα δυο αγόρια ηλικίας 13 και 14 ετών κατέθεσαν την αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μαλαισίας μηνύοντας τους επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, του τμήματος Μετανάστευσης και την αεροπορική εταιρεία.

Τα δύο αγόρια ζητούν οικονομική αποζημίωση για την απώλεια της ζωής του πατέρα τους και για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν, υποστηρίζοντας ότι η αεροπορική εταιρεία έχει παραβιάσει κάθε συμφωνία η οποία εγγυούταν ένα ασφαλές ταξίδι για τον πατέρα τους έως το Πεκίνο.

Ο 41χρονος Ζι- Ζινγκ Γιανγκ πατέρας των παιδιών ήταν στην πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο η οποία μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα, όταν εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014.

Η εξαφάνιση του αεροσκάφους ήταν μία από τις δύο μεγάλες καταστροφές που έπληξαν εφέτος τις Μαλαισιανές Αερογραμμές οι οποίες θα ιδιωτικοποιηθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η κρίση της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας επιδεινώθηκε στις 17 Ιουλίου, όταν ένα άλλο τζετ της πτήσης MH17 καταρρίφθηκε πάνω από την Ουκρανία, σκοτώνοντας και τους 298 επιβαίνοντες.

Σχετικές ειδήσεις