ΚΟΣΜΟΣ

Ναντ: Τραυματίες σε διαδήλωση για το θάνατο νεαρού οικολόγου

Ναντ: Τραυματίες σε διαδήλωση για το θάνατο νεαρού οικολόγου

Τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας στο Ναντ της δυτικής Γαλλίας, για το θάνατο ενός νεαρού οικολόγου.

Όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, τρεις διαδηλωτές χτυπήθηκαν στα πόδια, ένας από γπλομπ και άλλοι δύο από οβίδες κρότου-λάμψης, ενώ σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, τραυματίστηκαν επίσης ελαφρά και δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι συγκρούσεις στο κέντρο της πόλης μεταξύ πολλών εκατοντάδων διαδηλωτών και αστυνομικών συνεχίζονταν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (1/11). Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν στα μπουκάλια και τις φωτοβολίδες που τους εκτόξευαν οι νεαροί, με δακρυγόνα, οβίδες κρότου-λάμψης και πλαστικές σφαίρες, χτυπώντας έναν διαδηλωτή στην πλάτη.

Η διαδήλωση, στην οποία σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν περίπου 800 άνθρωποι, οργανώθηκε από ριζοσπαστικά και αντικαπιταλιστικά κινήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την αστυνομική βία». Αφορμή, στάθηκε ο θάνατος, το περασμένο Σαββατοκύριακο, του Ρεμί Φρες, ενός νεαρού οικολόγου 21 ετών ο οποίος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας στο εργοτάξιο ενός αμφιλεγόμενου φράγματος στο Σιβέν…

Σχετικές ειδήσεις