ΚΟΣΜΟΣ

Δεν θα συναντηθούν Πούτιν - Ομπάμα

Δεν θα συναντηθούν Πούτιν - Ομπάμα

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα (05/11/2014) ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του αμερικανού ομολόγου του Μπαράκ Ομπάμα, ούτε στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Πεκίνο, ούτε στη σύνοδο κορυφής της G20, της Ομάδας των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη στο Μπρίσμπεϊν την προσεχή εβδομάδα.

«Ουδεμία διμερής συνάντηση έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος», τόνισε ο Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti διευκρινίζοντας ότι δεν αποκλείει άτυπες επαφές μεταξύ των δύο ηγετών. «Στις διεθνείς συνόδους, οι ηγέτες που μετέχουν σε αυτές επικοινωνούν με τον έναν τρόπο ή τον άλλο».

Στα μέσα Οκτωβρίου, ο Πούτιν κατηγόρησε τον Ομπάμα ότι τηρεί «εχθρική» στάση απέναντι στη Ρωσία, μετά την ομιλία του αμερικανού προέδρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατά την οποία ανέφερε ότι «η επίθεση της Ρωσίας στην Ευρώπη» -αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση- περιλαμβάνεται στις μεγαλύτερες παγκόσμιες απειλές.

Η Ρωσία πλήττεται από τις πρωτοφανείς οικονομικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουάσινγκτον που την κατηγορούν για ανάμιξη στην κρίση στην Ουκρανία, όπου ένοπλη σύγκρουση μαίνεται μεταξύ των τακτικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών.

Η ετήσια σύνοδος κορυφής του APEC θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Νοεμβρίου στο Πεκίνο, ενώ η σύνοδος κορυφής της G20 θα γίνει στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας.

Σχετικές ειδήσεις