ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Συλλήψεις για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Αλβανία: Συλλήψεις για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Συνελήφθησαν τουλάχιστον 15 άτομα


Στη σύλληψη 15 ατόμων με την κατηγορία της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Αλβανίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όσων κλέβουν ηλεκτρικό ρεύμα, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές, μέχρι τις 7 το απόγευμα της Τρίτης 4 Νοεμβρίου είχαν συλληφθεί 15 άτομα με την κατηγορία της κλοπής ρεύματος, στο πλαίσιο της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο να εξακριβωθούν οι περιπτώσεις των παράνομων συνδέσεων στο δίκτυο και οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας Νασίπ Νάτσο έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους κλέβουν ηλεκτρικό ρεύμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια για τους δράστες.

Υπενθύμισε δε, ότι, αυτοί που κλέβουν ηλεκτρικό ρεύμα θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης τριών ετών και πρόσθεσε ότι, σε ετήσια βάση, η κλοπή του ηλεκτρικού ρεύματος αντιστοιχεί σε 150 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις