ΚΟΣΜΟΣ

Νέος γύρος συγκρούσεων στην ανατολική Ιερουσαλήμ

Νέος γύρος συγκρούσεων στην ανατολική Ιερουσαλήμ

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν την Παρασκευή (07/11) με Ισραηλινούς αστυνομικούς, σε βάρος των οποίων εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά σε καταυλισμό προσφύγων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, η οποία είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ενόψει της προσευχής της Παρασκευής.

Περισσότεροι από 1.300 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για προληπτικούς λόγους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την Παλιά Πόλη, επεσήμανε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η Παλιά Πόλη και τα περίχωρά της ήταν ήρεμα, όμως βίαια επεισόδια ξέσπασαν πιο βόρεια μετά την προσευχή.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι από τον καταυλισμό προσφύγων Σουάφατ έριξαν και πάλι πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με πλαστικές σφαίρες, βομβίδες κρότου και δακρυγόνα σε ένα σημείο κοντά στο Τείχος που έχει ανεγερθεί για να προστατεύει το Ισραήλ από επιθέσεις από τη Δυτική Όχθη.

Ο καταυλισμός Σουάφατ, στον οποίο ζουν φτωχοί Παλαιστίνιοι τους οποίους χωρίζει από την Ιερουσαλήμ το Τείχος αυτό, είναι μια από τις περιοχές της πόλης που πλήττεται περισσότερο από τα βίαια επεισόδια που έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Σχετικές ειδήσεις