ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νεκρός από πυρά αστυνομικών Άραβας πολίτης

Ισραήλ: Νεκρός από πυρά αστυνομικών Άραβας πολίτης

Ένας νεαρός Άραβας πολίτης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά νωρίς σήμερα το πρωί (8/11/2014) στο βόρειο Ισραήλ κατά τη διάρκεια σύλληψης ενός συγγενή του για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου η οποία εξέλαβε άσχημη τροπή, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Ο θάνατος αυτός σημειώνεται ενώ οι αραβικές πόλεις του Ισραήλ είχαν μείνει μέχρι τώρα σχετικά μακριά από τις εντάσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την παλαιστινιακή πλευρά της πόλης που κατελήφθη και προσαρτήθηκε στο Ισραήλ, και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο 22χρονος Χαμντάν παρενέβη κατά τη σύλληψη ενός συγγενή του στο Κφαρ Κανά στο βόρειο Ισραήλ απειλώντας τους αστυνομικούς με μαχαίρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Μετά τη ρίψη προειδοποιητικών βολών, η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του. Ο Χαμντάν υπέκυψε λίγο αργότερα, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Περίπου 50 νεαροί έστησαν σήμερα το πρωί (8/11/2014) οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα στην είσοδο του χωριού, πρόσθεσε η αστυνομία η οποία και διέλυσε την ομάδα των νεαρών ενώ ενίσχυσε τις δυνάμεις της στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του στρατού, οι έμποροι στο Κφαρ Κανά πραγματοποιούν απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι Άραβες πολίτες του Ισραήλ είναι απόγονοι των 160.000 Παλαιστινίων που παρέμειναν στη γη τους μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948. Σήμερα είναι περισσότεροι από 1,4 εκατομμύριο αντιπροσωπεύοντας το 20% του ισραηλινού πληθυσμού.

Σχετικές ειδήσεις