ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ένας νεκρός και 17 τραυματίες σε επεισόδια

Ουκρανία: Ένας νεκρός και 17 τραυματίες σε επεισόδια

Ένας Ουκρανός στρατιώτης έχασε την ζωή του και 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 2 πολιτών, στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών τις τελευταίες 24 ώρες σε επεισόδια βίας που σημειώθηκαν παρά την κήρυξη της εκεχειρίας, ανακοίνωσαν σήμερα 8/11/2014, οι ουκρανικές αρχές.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό ένας στρατιωτικός σκοτώθηκε από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

Άλλοι 15 στρατιώτες τραυματίστηκαν σε χωριστά επεισόδια βίας την ώρα που ο στρατός ανέφερε ότι πυρά πυροβολικού ή ελαφρών όπλων ερρίφθησαν εναντίον πολλών θέσεών του.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του στρατού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ήρθαν αντιμέτωπες με σφοδρούς βομβαρδισμούς σήμερα το πρωί σε ένα χωριό κοντά στη Μαριούπολη, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Οι δημοτικές αρχές του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν από την άλλη ότι 2 πολίτες τραυματίστηκαν από εκρήξεις έπειτα από μία νύχτα έντασης κατά την οποία σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις.

Από το πρωί επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου στο πεδίο.

Την ίδια ώρα κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν ότι είδαν να εισέρχονται στο Ντονέτσκ περίπου 40 στρατιωτικά φορτηγά Καμάζ χωρίς να φέρουν πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας μαζι με περίπου 20 πυροβόλα που προέρχονταν από τη γειτονική πόλη Μακιίβκα.

Στην περιοχή του Λουγκάνσκ, ένα άλλο προπύργιο των αυτονομιστών, οι αντάρτες βομβάρδισαν 21 φορές σε διάστημα 24 ωρών τα τμήματα της περιοχής που τελούν ακόμα υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης σε ένα δελτίο τύπου.

Σχετικές ειδήσεις