ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Έκρηξη στο γραφείο του διοικητή της αστυνομίας

Αφγανιστάν: Έκρηξη στο γραφείο του διοικητή της αστυνομίας

Ισχυρή έκρηξη μέσα στο γραφείο του διοικητή της αστυνομίας της Καμπούλ, στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας, σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (9/11), στοιχίζοντας τη ζωή σε έναν αξιωματικό.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έκρηξη σημειώθηκε στον τρίτο όροφο του αρχηγείου της αστυνομίας στην Καμπούλ. Δεν έχουμε περισσότερα στοιχεία επί του παρόντος», ανέφερε ο Νατζίμπ Ντανίς, αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι μέχρι τώρα πάντως πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας, σήμα κατατεθέν των Ταλιμπάν, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη με μήνυμά τους στο Twitter.

Και μπορεί ο διοικητής της αστυνομίας, στρατηγός Ζαχίρ Ζαχίρ, να μην τραυματίστηκε από την έκρηξη, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες είδαν ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο και να μεταφέρουν τραυματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια πρώτη έκρηξη (χωρίς να υπάρξουν θύματα) είχε σημειωθεί νωρίτερα σήμερα (9/11) και σε άλλη συνοικία της πρωτεύουσας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν επίσης αντάρτες Ταλιμπάν.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση στην Καμπούλ σημειώθηκε στις 21 Οκτωβρίου όταν βόμβα που πυροδοτήθηκε από απόσταση εναντίον λεωφορείου του αφγανικού στρατού στοιχίζοντας τη ζωή σε τέσσερα άτομα.

Σχετικές ειδήσεις