ΚΟΣΜΟΣ

Καταλονία: Διαδοχικές προσφυγές κατά της ψηφοφορίας

Καταλονία: Διαδοχικές προσφυγές κατά της ψηφοφορίας

«Βροχή» από προσφυγές κατά της συμβολικής ψηφοφορίας για την ανεξαρτησία της Καταλονίας έχουν κατατεθεί από άτομα που αντιτίθενται της διαδικασίας και τα οποία ζητούν τη σύλληψη των διοργανωτών και το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων.

Το μικρό κεντρώο κόμμα UpyD κατέθεσε στη Βαρκελώνη μία προσφυγή για «μη συμμόρφωση και παράβαση καθήκοντος» εναντίον του προέδρου της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, και δύο στελέχων της κυβέρνησής του, τους υπουργούς Παιδείας, Ιρένε Ριχάου και Εσωτερικών, Ραμόν Εσπαδαλέρ, σύμφωνα με το έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην προσφυγή ζητείται «η εκκένωση και το κλείσιμο» από τις δυνάμεις ασφαλείας «των σχολείων και άλλων δημοσίων κτιρίων όπου διεξάγεται η διαβούλευση», η «κατάσχεση κάθε υλικού» που χρησιμοποιείται για την ψηφοφορία όπως και η «σύλληψη και η παραπομπή στη Δικαιοσύνη των αυτουργών, των συνεργών τους και άλλων υπευθύνων» που οργάνωσαν αυτήν την ψηφοφορία.

«Η ψηφοφορία αντίκειται, με κατάφωρο και προφανή τρόπο, στην απόφαση αναστολής που εξέδωσε το Συνταγματικό Δικαστήριο» καταγγέλλει το UPyD.

Η ξενοφοβική οργάνωση της Καταλονίας Πλατφόρμα για την Καταλονία ανακοίνωσε επίσης σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι κατέθεσε μία προσφυγή κατά του «αδικήματος της πολιτικής ανυπακοής».

Σχετικές ειδήσεις