ΚΟΣΜΟΣ

Σκοτώθηκε η πασίγνωστη τρομοκράτης «Λευκή χήρα» (pics)

Σκοτώθηκε η πασίγνωστη τρομοκράτης «Λευκή χήρα» (pics)

Η Βρετανίδα γυναίκα ήταν από τους πιο γνωστούς θηλυκούς τρομοκράτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάσημη Βρετανίδα τρομοκράτης, γνωστή και ως «Λευκή Χήρα» σκοτώθηκε από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή στην Ουκρανία.

Η 30χρονη Samantha Lewthwaite, η οποία φερόταν να μάχεται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε πριν δύο εβδομάδες, σύμφωνα πάντα με πηγές.

Το ρωσικό πρακτορείο Regnum της Μόσχας ανέφερε ότι φέρεται να πολεμούσε στην Ουκρανία όταν δέχτηκε τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή.

«Για το... κεφάλι του ελεύθερου σκοπευτή που σκότωσε την Βρετανίδα τρομοκράτισσα, υπάρχει πλέον... τιμή ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τις ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας» αναφέρει το πρακτορείο.

Η «Λευκή Χήρα» τον περασμένο μήνα βρισκόταν στη Συρία όπου εκπαίδευε γυναίκες προκειμένου να πάρουν μέρος σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

Τον Ιούνιο του 2012, δύο άνδρες και μία λευκή γυναίκα, η οποία πιστεύεται πως είναι η 30χρονη, φορώντας ισλαμικά ρούχα, σκότωσαν τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν 25, σε μία μπυραρία στη Μομπάσα της Κένυας, αφού έριξαν χειροβομβίδες εναντίον τουριστών που παρακολουθούσαν την εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Η 30χρονη Samantha Lewthwaite ήταν παντρεμένη με έναν 19χρονο βομβιστή αυτοκτονίας, τον Germaine Lindsay.

Σχετικές ειδήσεις