ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σκέψεις για αποστολή μαχητικών στην Ιορδανία

Γαλλία: Σκέψεις για αποστολή μαχητικών στην Ιορδανία

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αποφασίσει η γαλλική κυβέρνηση αν θα στείλει μαχητικά αεριωθούμενα στην Ιορδανία για να διεξάγουν πλήγματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τον αριθμό των αποστολών της και να μειώσει το κόστος τους.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο μιας αποστολής στην Ιορδανία» δήλωσε ο συνταγματάρχης Ζιλ Ζαρόν, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό βρίσκεται υπό συζήτηση με τις αρχές του Αμάν.

«Θα μειώσει το χρόνο πτήσης ανάμεσα στις απογειώσεις και τις αποστολές στο Ιράκ» συμπλήρωσε ο Ζαρόν.

Η Γαλλία έχει αναπτύξει 9 μαχητικά αεροσκάφη, ένα αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας κι ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού στη βάση της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο της αποστολής Chammal στο Ιράκ, όπως κι ένα πολεμικό πλοίο στον Κόλπο.

Δύο Γάλλοι διπλωμάτες υποστήριξαν ότι η ανάπτυξη μαχητικών στην Ιορδανία θα βοηθήσει επίσης να μειωθεί το κόστος σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση προκειμένου να περικόψει τις δαπάνες, καθώς αυτήν την εβδομάδα αναγκάστηκε να αναζητήσει τρόπους προκειμένου να καλύψει ένα κενό στον προϋπολογισμό ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο προέκυψε από τις πρόσθετες δαπάνες για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

«Θα ήταν ταχύτερο και θα εξοικονομούσαμε χρήματα» τόνισε ένας Γάλλος διπλωμάτης.

«Είναι προς το συμφέρον μας να βρισκόμαστε σε όσο το δυνατόν μικρότερη απόσταση από το Ιράκ».

Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι μία απόφαση θα ληφθεί αργότερα αυτόν το μήνα.

Σχετικές ειδήσεις