ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Οι αντάρτες της FARC απήγαγαν στρατηγό

Κολομβία: Οι αντάρτες της FARC απήγαγαν στρατηγό

Ένας στρατηγός του στρατού της Κολομβίας απήχθη στα δυτικά της χώρας, πιθανότατα από τους μαρξιστές αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) , όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος. «Απαιτούμε οι απαγωγείς, να τον απελευθερώνουν το συντομότερο δυνατό, ασφαλή και υγιή,» ανέφερε ο Σάντος, σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας ανακοίνωσε επίσης ότι ανέθεσε στον υπουργό Άμυνας Χουάν Κάρλος Πριζόν να μεταβεί στην επαρχία Τσόκο και να αναλάβει προσωπικά τις έρευνες για την απαγωγή. Ο πρόεδρος Σάντος είπε ότι ο στρατηγός «έσπασε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας» πηγαίνοντας «μυστικά σε μια κόκκινη ζώνη».

Ο στρατηγός Ρούμπεν Αλζάτε αναφέρθηκε ως αγνοούμενος μετά τις συγκρούσεις σε μια αγροτική περιοχή κοντά στο Κίμπντο, την πρωτεύουσα της επαρχίας Τσόκο, όπου ηγήθηκε μιας ειδικής δύναμης του στρατού.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας από τον Νοέμβριο του 2012 βρίσκεται σε διαδικασία ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Κούβα με τους αντάρτες FARC, που εξακολουθούν να έχουν επισήμως 8.000 ενεργούς. Στις αρχές του 2012, οι αντάρτες δεσμεύτηκαν να μην προχωρούν πλέον σε πρακτικές απαγωγών αμάχων, διατηρώντας όμως το δικαίωμα να συλλαμβάνουν αστυνομικούς και στρατιωτικούς οι οποίοι θεωρούνται αιχμάλωτοι πολέμου.

Σχετικές ειδήσεις