ΚΟΣΜΟΣ

Χονγκ Κονγκ: Δικαστική απόφαση «ξήλωσε» τα οδοφράγματα

Χονγκ Κονγκ: Δικαστική απόφαση «ξήλωσε» τα οδοφράγματα

Οδοφράγματα στο Χονγκ Κονγκ ξηλώθηκαν σήμερα (18/11/2014) παρουσία δικαστικών κλητήρων που εκτελούσαν μια πρώτη δικαστική απόφαση, στόχος της οποίας είναι να περιορίσει την επέκταση των σημείων που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας στην πρώην βρετανική αποικία.

Οι δέκα διαδηλωτές που βρίσκονταν στην περιοχή δεν προέβαλαν καμιά αντίσταση, ενώ εργάτες ξήλωναν τα οδοφράγματα που είχαν τοποθετηθεί γύρω από τον πύργο Citic, έναν ουρανοξύστη 33 ορόφων που βρίσκεται στα όρια του κεντρικού σημείου των καταλήψεων στο Ναυαρχείο, κοντά στην έδρα της κυβέρνησης.

Δεκάδες δικαστικοί κλητήρες και αστυνομικοί ήταν παρόντες κατά την επιχείρηση αυτή. Διαπληκτισμός υπήρξε όταν εργάτες ξήλωναν στημένα οδοφράγματα σε κοντινή κυκλική πλατεία και κεντρικό οδικό κόμβο, με τους διαδηλωτές να εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν εμπίπτει στην εντολή κένωσης.

Οι διαδηλωτές που διεκδικούν την καθιέρωση πραγματικής καθολικής ψηφοφορίας κατέβηκαν στους δρόμους κατά δεκάδες χιλιάδες από τις 28 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά, ωστόσο συνεχίζουν τις καταλήψεις σε τρία σημεία της πρώην βρετανικής αποικίας διαταράσσοντας σοβαρά τις δημόσιες μεταφορές και την οικονομική δραστηριότητα.

Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων και μεταφορικές εταιρείες είχαν ζητήσει και έλαβαν από τα δικαστήρια εντολή εκκένωσης ορισμένων σημείων που έχουν καταληφθεί από τους διαδηλωτές όπως το Ναυαρχείο και το Μονγκ Κοκ, στην ηπειρωτική πλευρά του Χονγκ Κονγκ.

Σχετικές ειδήσεις