ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ράνια: Να πολεμήσουμε το ΙΚ για το Ισλάμ

Βασίλισσα Ράνια: Να πολεμήσουμε το ΙΚ για το Ισλάμ

Έκκληση στον αραβικό κόσμο να μην αφήσει ελεύθερο το πεδίο στους τζιχαντιστές που προβάλλουν μια «απεχθή» εικόνα της Μέσης Ανατολής και του Ισλάμ, απηύθυνε η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας.

«Η σιωπή μας είναι το μεγαλύτερο δώρο για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε η βασίλισσα, προσθέτοντας: «Είμαστε συνένοχοι στην επιτυχία τους, κυρίως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης».

Η βασίλισσα της Ιορδανίας έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης του Τύπου στο Αμπού Ντάμπι, όπου συναντώνται επί τρεις ημέρες επαγγελματίες της ενημέρωσης από πολλές χώρες.

«Η μάχη του διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο ΙΚ αφορά το μέλλον της Μέσης Ανατολής και του Ισλάμ. Είναι μια μάχη που εμείς (οι μετριοπαθείς) πρέπει να κερδίσουμε», υπογράμμισε, καταγγέλλοντας:

«Μια μειονότητα εξτρεμιστών χωρίς πίστη χρησιμοποιούν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να ξαναγράψουν την ιστορία μας, να αλλοιώσουν την ταυτότητά μας και να αλλάξουν την εικόνα μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας της προβάλλονταν σε μια γιγαντοοθόνη φωτογραφίες από βία και καταστροφές στη Μέση Ανατολή, ωστόσο η βασίλισσα Ράνια επεσήμανε ότι αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τον αραβικό κόσμο.

«Δεν με αντιπροσωπεύουν περισσότερο απ’ όσο αντιπροσωπεύουν εσάς. Είναι ανοίκειες και αποκρουστικές για τη μεγάλη πλειονότητα των Αράβων, των μουσουλμάνων και των χριστιανών. Θα πρέπει να προκαλούν την οργή κάθε Άραβα σε όλη την περιοχή, διότι αποτελούν επίθεση στις αρχές μας και την κοινή μας ιστορία», υπογράμμισε.

Η βασίλισσα Ράνια δεν παρέλειψε να απευθύνει και έκκληση στα αραβικά Μέσα ενημέρωσης: «Για το καλό κάθε ενός από εμάς, για το Ισλάμ και για τον αραβικό κόσμο, για το μέλλον των νέων μας, πρέπει να γράψουμε μια νέα αφήγηση και να τη μεταδώσουμε στον κόσμο. Διότι αν δεν αποφασίσουμε ποια θα είναι η ταυτότητά μας και ποια θα είναι η κληρονομιά μας, οι εξτρεμιστές θα το κάνουν για εμάς», προειδοποίησε.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι μακροπρόθεσμα, για να εξαλειφθεί ο εξτρεμισμός, πρέπει ο κόσμος να επενδύσει «σε μια ποιοτική εκπαίδευση για όλους, αγόρια και κορίτσια, αλλά και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η παιδεία από μόνη της δεν είναι η λύση. Χρειαζόμαστε επίσης θέσεις εργασίας», εξήγησε η βασίλισσα της Ιορδανίας, υπενθυμίζοντας ότι ο αραβικός κόσμος πρέπει να δημιουργήσει «100 εκατομμύρια θέσεις εργασίας ως το 2020 για να απορροφήσει τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας».

Σχετικές ειδήσεις