ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δεκαέξι συλλήψεις μαφιόζων στην Σικελία

Ιταλία: Δεκαέξι συλλήψεις μαφιόζων στην Σικελία

Ανήκουν στην «φατρία» του νέου αρχηγού της «Κόζα Νόστρα», Ματέο Μεσίνα Ντενάρο


Σε δεκαέξι συλλήψεις μαφιόζων προχώρησαν, με την επιχείρηση "Eden 2", οι καραμπινιέροι της Σικελίας, στην πόλη του Παλέρμο και στο Καστελβετράνο. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν είναι μαφιόζικη δράση, ληστεία, εκβίαση για την απόσπαση χρημάτων και απαγωγή.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες πρόκειται για μέλη της μαφιόζικης «φατρίας» του νέου αρχηγού της «Κόζα Νόστρα», Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, πενήντα δυο ετών, του υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενου ολόκληρης της Ιταλίας. Στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνεται και ένας ηθοποιός ο οποίος είχε παίξει, με μικρούς ρόλους, σε σίριαλ της ιταλικής τηλεόρασης.

Ως «δεύτερη δουλειά», όμως, είχε επιλέξει την συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα, ιδίως σε ότι αφορά την προετοιμασία ληστειών.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι ληστείες αυτές, με λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χρησίμευαν για να μπορέσει να συνεχίσει να ζει στην παρανομία, με μεγάλη οικονομική άνεση, ο συγκεκριμένος αρχινονός, ο Μεσίνα Ντενάρο.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Παλέρμο «πρόκειται για ένα σημαντικό άλμα ποιότητας των ερευνών, το οποίο μπορεί να διευκολύνει, με ουσιαστικό τρόπο, την σύλληψη του αρχηγού της μαφίας».

Σχετικές ειδήσεις