ΚΟΣΜΟΣ

Άντονι Μπλίνκεν: Δύσκολη η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Άντονι Μπλίνκεν: Δύσκολη η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Μοιάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να επιτευχθεί μια πλήρης και οριστική συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης προτού εκπνεύσει η προθεσμία της 24ης Νοεμβρίου, ωστόσο αυτό δεν είναι αδύνατο, δήλωσε την Τετάρτη (19/11) σε γερουσιαστές ο Άντονι Μπλίνκεν, ο αναπληρωτής σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για θέματα εθνικής ασφαλείας.

«Αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να φθάσουμε εκεί που θέλουμε. Δεν είναι αδύνατο» επισήμανε ο Μπλίνκεν, τον οποίο επέλεξε προσωπικά ο Μπαράκ Ομπάμα για την θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της ακρόασης σχετικά με την υποψηφιότητά του για την θέση αυτή.

Ο Μπλίνκεν επισήμανε ότι η ευθύνη επαφίεται μάλλον στην Τεχεράνη, παρά στην Ουάσιγκτον, για το εάν θα επιτευχθεί συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Ισλαμική Δημοκρατία και την ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία).

«Το να (καταλήξουμε σε μια συμφωνία) εξαρτάται ολοκληρωτικά από το αν το Ιράν είναι διατεθειμένο να προχωρήσει στα βήματα αυτά που θα πείσουν εμάς, θα πείσουν τους εταίρους μας, ότι το πρόγραμμά του θα έχει αποκλειστικά ειρηνικό σκοπό» τόνισε.

«Καθώς εμείς μιλάμε (τώρα), δεν έχουμε φθάσει στο σημείο αυτό».

Σχετικές ειδήσεις