ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Μη ζητάτε χρήματα για τέλεση μυστηρίων

Πάπας Φραγκίσκος: Μη ζητάτε χρήματα για τέλεση μυστηρίων

Να σταματήσουν να ζητούν χρήματα από τους πιστούς για την τέλεση των μυστηρίων, ζήτησε ο πάπας Φραγκίσκος από τους καθολικούς ιερείς, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Βατικανό.

«Πόσες φορές, μπαίνοντας σε εκκλησίες, βλέπουμε ότι υπάρχει ακόμη κατάλογος με τις τιμές για την βάπτιση, ή για τις διάφορες ευχές; Ο κόσμος το θεωρεί σκάνδαλο», τόνισε ο Αργεντινός πάπας.

Ο Φραγκίσκος πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν μπορεί, κανείς, «να νοικιάσει μια Εκκλησία» αφού «δεν είναι δυνατόν να λατρεύεις δυο κυρίους: δεν γίνεται να λατρεύεις, συγχρόνως, τον Θεό και τα χρήματα».

Ο ποντίφικας θέλησε, επίσης, να καταστήσει σαφές ότι «η λύτρωση είναι κάτι το οποίο δίδεται δωρεάν» και πως «δυο είναι τα πράγματα που ο λαός του Κυρίου δεν μπορεί να συγχωρέσει: τον ιερέα ο οποίος είναι φιλοχρήματος και εκείνον που κακομεταχειρίζεται τους ανθρώπους».

Πριν λίγο, ο αρχιεπίσκοπος της πόλης της Γένοβας 'Άντζελο Μπανιάσκο-ο οποίος είναι και πρόεδρος της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας- θέλησε να απαντήσει έμμεσα στον πάπα, αποσαφηνίζοντας ότι «ο κάθε οβολός των πιστών δίνεται ελεύθερα και πρόκειται μόνον έναν τρόπο με τον οποίο συνεισφέρει, όποιος το επιθυμεί, στις υλικές ανάγκες της Εκκλησίας».

Σχετικές ειδήσεις