ΚΟΣΜΟΣ

Φέργκιουσον: Οι τζιχαντιστές απειλούν να στείλουν ενισχύσεις

Φέργκιουσον: Οι τζιχαντιστές απειλούν να στείλουν ενισχύσεις

Μία ακόμη ευκαιρία για προπαγάνδα βρήκαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στέλνοντας όχι μόνο μηνύματα υποστήριξης στους διαδηλωτές στο Φέργκιουσον, αλλά καλώντας τους να αποκηρύξουν τη «δημοκρατίας τους» και να ασπαστούν το Ισλάμ.

«Σας ακούμε και θα σας βοηθήσουμε αν απορρίψετε τους διεφθαρμένους νόμους των ανθρώπων όπως τη δημοκρατία», έγραψαν στο Twitter Βρετανοί τζιχαντιστές από τη Συρία, ενώ υποσχέθηκαν μάλιστα να στείλουν μαχητές συντρόφους τους να πολεμήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις!

is-ferguson-tweet

Συγκεκριμένα, ο γεννημένος στο Μπέρμιγχαμ, Τζουναίντ Χουσείν, με hashtag: From #IS 2 Ferguson ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τη φωτογραφία μιας χειρόγραφης επιστολής, καλώντας τους διαδηλωτές να ρίξουν τη δημοκρατία και να δηλώσουν υποταγή στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

«Θα χύσουμε το αίμα μας για εσάς. Θα στείλουμε στρατιώτες που δεν κοιμούνται, αλλά πίνουν αίμα και ειδικεύονται στη σφαγή» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, ενώ σε μια δεύτερη φωτογραφία απεικονίζονται μασκοφόροι τζιχαντιστές με πολυβόλα και τη σημαία του ΙΚ φόντο σε ένα κινητό τους.

Ένας άλλος φανατικός ισλαμιστής έγραψε: «Από το Ισλαμικό Κράτος στο Φέργκιουσον ακούμε το κάλεσμά σας και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε. #FergusonDecision #BeLikeMalcolmX #FightBack'».

is-ferguson-tweet2

Κάτω από μια τρίτη φωτογραφία ενός μαχαιριού,, τέλος, ο φερόμενος μαχητής του ΙΚ, Αμπού Ντουχάνα, αφού συμβουλεύει να διαβάσουν την ιστορία ενός ισλαμιστή σκλάβου που έγινε ήρωας, υποστηρίζει: «Για πόσο καιρό ακόμα θα αφήνετε αυτές τις κυβερνήσεις να σας καταπιέζουν. Τραβήξτε τα μαχαίρια σας και δείξτε τους την απάντησή σας».

is-ferguson-tweet3

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι απειλές αποδίδονται μάλλον στον αυθορμητισμό και τον ενθουσιασμό νεαρών τζιχαντιστών, παρά σε κάποιο οργανωμένο σχέδιο του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικές ειδήσεις