ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Ένοπλη επίθεση στην πόλη Νταματούρου

Νιγηρία: Ένοπλη επίθεση στην πόλη Νταματούρου

Ένοπλοι ύποπτοι ως μέλη της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ κατέλαβαν εξ εφόδου σήμερα (01/12/2014) την πόλη Νταματούρου, στο βορειοανατολική Νιγηρία, η οποία συγκλονίσθηκε πριν από τα χαράματα από εκρήξεις και πυροβολισμούς, έγινε γνωστό από κατοίκους.

Οι εκρήξεις και οι πυροβολισμοι ξύπνησαν μια ολόκληρη συνοικία της πρωτεύουσας της πολιτείας Γιόμπε γύρω στις 04:45 (τοπική ώρα, 05:45 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον Ούμαρ Σάντα, έναν κάτοικο της συνοικίας.

"Οι ένοπλοι κατέφθασαν σε μεγάλους αριθμούς. Πυρπόλησαν την έδρα της αστυνομίας και κατευθύνονται τώρα προς τις περιοχές με τις κατοικίες", δήλωσε ο Σάντα.

"Εγκαταλείψαμε τα σπίτια μας. Είμαστε τώρα στη σαβάνα. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί", πρόσθεσε.

Ένας άλλος κάτοικος, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομασθεί, δήλωσε πως "χάος επικρατεί σε όλη την πόλη".
"Το μόνο που ακούω από το σπίτι μου είναι εκρήξεις και πυροβολισμούς. Δεν μπόρεσα να πάω το πρωί στην προσευχή επειδή άρχισαν πριν από τα χαράματα και φοβόμουν να βγω", είπε.

Την Παρασκευή, μια διπλή επίθεση καμικάζι, την οποία ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 120 ανθρώπους στο μεγάλο τζαμι του Κάνο, κύριας πόλης του νιγηριανού βορρά. Η επίθεση αποδόθηκε στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Σχετικές ειδήσεις