ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Δυναμική επιστροφή Σαρκοζί

Γαλλία: Δυναμική επιστροφή Σαρκοζί

Τη δεξιά πτέρυγα του Συντηρητικού Κόμματος φιλοδοξεί να εξασφαλίσει ο Νιολά Σαρκοζί, ο οποίος επιστρέφει δριμύτερος στην κεντρική πολιτική σκηνή της Γαλλίας και δείχνει, σύμφωνα με μερίδα του γαλλικού Τύπου, να υιοθετεί ρητορική κοντά στη Μαρίν Λεπέν.

Μετά και την επικράτησή του στις εσωκομματικές εκλογές στο Συντηρητικό Κόμμα, ο Νικολά Σαρκοζί εξασφάλισε το 64,5% των στελεχών του UMP, που τον στήριξε για αρχηγό της γαλλικής Δεξιάς.

Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Liberation» επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ποσοστό δύσκολα θα του εξασφαλίσει την προεδρία της Γαλλίας, το 2017, ωστόσο ο Σαρκοζί δείχνει να μη χάνει χρόνο και διεκδικεί αύξηση των ψηφοφόρων του δυναμικά.

Σε χθεσινή (30/11/2014) συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο «TF1», ο πρώην πρόεδρος ξεκαθάρισε πως το έργο του δεν θα είναι μοναχικό αλλά συλλογικό τείνοντας χείρα φιλίας στους πρώην πρωθυπουργούς της Γαλλίας. Ο Σαρκοζί δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς πως έχει εξασφαλίσει την στήριξη του Ντομινίκ ντε Βιλπέν, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα δώσει νέα πνοή στο κόμμα αλλάζοντας ακόμα και το όνομα του UMP.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Ν. Σαρκοζί, δεν διστάζει να υιοθετήσει την ακροδεξιά ρητορική της ηγέτιδας του «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λεπέν, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την ευρεία απήχηση των θέσεων της στους Γάλλους πολίτες. Ο Σαρκοζί έχει ήδη εντάξει στη ρητορική του ότι αν κερδίσει τις εκλογές το 2017 θα πατάξει την παράνομη μετανάστευση.

Να γίνει κυρία του Μεγάρου των Ηλυσίων, φιλοδοξεί και η Μαρίν Λεπέν η οποία σε κάθε της δήλωση αναφέρεται στην πεποίθηση της ότι θα κατακτήσει τη γαλλική προεδρία, το 2017. Την ίδια στιγμή προετοιμάζεται και η τρίτη γενιά Λεπέν μετά και την ανάδειξη στο συνέδριο του Εθνικού Μετώπου, της ανιψιάς της Λεπέν της 24χρονης Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν η οποία είναι πλέον και επισήμως το Νο 3 του κόμματος, μετά την εκλογή της στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις