ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ατύχημα σε πυρηνικό εργοστάσιο

Ουκρανία: Ατύχημα σε πυρηνικό εργοστάσιο

Ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας του Ζαπορίζιε, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, επιβεβαίωσε το πρωί (03/12/2014) ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένιι Γιατσένιουκ.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης κάλεσε τον υπουργό Ενέργειας της χώρας να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου για να δώσει στοιχεία για το γεγονός.

«Γνωρίζω ότι ένα ατύχημα συνέβη στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας του Ζαπορίζιε», ανέφερε ο κ. Γιατσένιουκ, ζητώντας από τον υπουργό του, Βολόντιμιρ Ντεμτσίσιν, να διευκρινίσει πότε το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

«Δεν υπάρχει καμία απειλή. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους αντιδραστήρες» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ντεμτσίσιν σχετικά με το ατύχημα. Το ατύχημα επηρέασε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά «σε καμία περίπτωση» τους αντιδραστήρες, υπογράμμισε.

Ο κ. Ντεμτσίσιν σημείωσε ότι μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί και ο αντιδραστήρας θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία.

Το πρακτορείο Interfax Ukraine μεταδίδει ότι το πρόβλημα ανέκυψε στον τομέα No 3 (αντιδραστήρα 1.000 μεγαβάτ), γεγονός που επιτείνει την ήδη υπαρκτή ενεργειακή κρίση στην Ουκρανία.

Επιβεβαιώνει δε ότι ο αντιδραστήρας θα τεθεί ξανά σε λειτουργία στις 5 Δεκεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις