ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Κατάφωρες παραβιάσεις νόμων στις μολδαβικές εκλογές»

Ρωσία: «Κατάφωρες παραβιάσεις νόμων στις μολδαβικές εκλογές»

Για κατάφωρες παραβιάσεις των εκλογικών νόμων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές στη Μολδαβία, καθώς και κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Μόσχα.

Διεθνείς παρατηρητές ανακοίνωσαν ότι οι εκλογές διεξήχθησαν σωστά, όμως επέκριναν την απόφαση της τελευταίας στιγμής να αποκλειστεί το κόμμα του Ρώσου επιχειρηματία Ρενάτο Ουσάτι με τη δικαιολογία ότι χρηματοδοτήθηκε από το εξωτερικό.

«Η Μόσχα έχει καταγράψει τις εκτιμήσεις των διεθνών εμπειρογνωμόνων μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη Μολδαβία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Παράλληλα δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι τα συμπεράσματα για τον διαφανή και δημοκρατικό χαρακτήρα τους δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, με κατάφορες παραβιάσεις να έχουν επιτραπεί να γίνουν στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Τρία φιλοευρωπαϊκά κόμματα —οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι και οι Δημοκράτες— είναι πιθανό να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού στη Μολδαβία, αν και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο τάσσεται υπέρ της ένταξης της χώρας στο υπό τη Ρωσία οικονομικό μπλοκ, κέρδισε τις περισσότερες έδρες.

Το ρωσικό υπουργείο επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών αποδεικνύουν ότι πολλοί Μολδαβοί επιθυμούν η χώρα τους να ενισχύσει τους δεσμούς της με τη Ρωσία.

Σχετικές ειδήσεις