ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Γιατροί πέθαναν την ίδια μέρα – Ανάρρωσε ο Κουβανός

Έμπολα: Γιατροί πέθαναν την ίδια μέρα – Ανάρρωσε ο Κουβανός

Δύο ακόμη γιατροί έχασαν τη ζωή τους, αφού είχαν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, στη Σιέρα Λεόνε – Παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ελβετίας ο Κουβανός γιατρός.

Στο χειρότερο ξέσπασμα του ιού στην ιστορία, τουλάχιστον 350 μέλη ιατρικού προσωπικού έχουν πεθάνει σε χώρες της δυτικής Αφρικής, 105 (ανάμεσά τους και 10 γιατροί) εκ των οποίων μόνο στη Σιέρα Λεόνε.

Την ίδια ώρα πάντως, ο Κουβανός γιατρός, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα και νοσηλεύεται στην Ελβετία, βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση και «σύντομα θα πάρει εξιτήριο».

«Οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν επιβεβαιώνουν την εξαφάνιση του ιού από τα σωματικά του υγρά, αναμένεται λοιπόν σύντομα να του επιτραπεί να πάρει εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης (HUG) όπου εισήχθη και νοσηλεύεται από την 21η Νοεμβρίου», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κούβας.

Όταν ο δρ. Φέλιξ Μπάες εξέλθει από το νοσοκομείο «θα επιστρέψει στην Κούβα», προστίθεται στο έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ενημερωτικό ιστότοπο Cubadebate.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φέλιξ Μπάες είναι ένα από τους 165 Κουβανούς γιατρούς που μετέβησαν στη Σιέρα Λεόνε προκειμένου να βοηθήσουν στις προσπάθειες καταπολέμησης της επιδημίας του ιού Έμπολα, που έχει προκαλέσει 6.113 θανάτους σε διάστημα ενός έτους, στην πλειονότητά τους στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και στη Γουινέα, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που δημοσιεύτηκε χθες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Σχετικές ειδήσεις