ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Και δεύτερος όμηρος νεκρός στην επιχείρηση διάσωσης

Υεμένη: Και δεύτερος όμηρος νεκρός στην επιχείρηση διάσωσης

Τη δολοφονία του Αμερικανού φωτοειδησεογράφου Λουκ Σόμερς, αλλά και ενός ακόμη ομήρου από μαχητές της αλ Κάιντα, κατά τη διάρκεια «απόλυτα δικαιολογημένης» επιχείρησης για τη διάσωσή τους στην Υεμένη, επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ.

«Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις διεξήγαγαν μία επιχείρηση στην Υεμένη προκειμένου να απελευθερώσουν έναν Αμερικανό πολίτη, τον Λουκ Σόμερς, και όλους τους υπόλοιπους πολίτες ξένων χωρών που κρατούνταν όμηροι μαζί του από τους τρομοκράτες της οργάνωσης αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa). Όμως ο Σόμερς και ένας άλλος όμηρος που δεν ήταν Αμερικανός υπήκοος και που κρατούταν αιχμάλωτος μαζί με εκείνον εκτελέστηκαν από τους τρομοκράτες της Aqpa κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης», ανέφερε σε δελτίο Τύπου ο Χέιγκελ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Αφγανιστάν.

«Υπήρχαν επιτακτικοί λόγοι να πιστεύουμε ότι η ζωή του Σόμερς διέτρεχε άμεσο κίνδυνο», συμπλήρωσε ο Αμερικανός υπουργός από την Καμπούλ.

Την ίδια ώρα μια μη κυβερνητική οργάνωση γνωστοποίησε ότι ο Πιερ Κορκί, ένας Νοτιοαφρικανός δάσκαλος που κρατούνταν όμηρος στην Υεμένη από το Μάιο του 2013 σκοτώθηκε σήμερα (6/12) κατά τη διάρκεια της επιχείρησης του αμερικανικού στρατού να απελευθερώσει τους ομήρους.

«Μάθαμε με λύπη την είδηση ότι ο Πιερ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων η οποία διεξήχθη με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων στην Υεμένη», επισήμανε η οργάνωση Gift of the Givers σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Ο Πιερ Κορκί, ένας δάσκαλος, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και προερχόταν από το Μπλομφοντέιν της κεντρικής Νότιας Αφρικής, απήχθη την 27η Μαΐου του 2013, την ίδια περίοδο με τη σύζυγό του, Γιολάντ που αφέθηκε ελεύθερη την 10η Ιανουαρίου του 2014.

Οι απαγωγείς του, οι οποίοι συνδέονται με την Αλ Κάιντα, ζητούσαν ως λύτρα το ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων για την απελευθέρωσή του, όμως πρόσφατα εξέταζαν το ενδεχόμενο να μειώσουν τις απαιτήσεις τους. Η μη κυβερνητική οργάνωση είχε μάλιστα αναλάβει να διαπραγματευτεί τους όρους απελευθέρωσής του.

«Η Γιολάντ και η οικογένειά του είναι ακόμα πιο συντετριμμένοι ψυχολογικά και συναισθηματικά καθώς γνώριζαν ότι ο Πιερ θα απελευθερωνόταν αύριο (Κυριακή) από την Αλ Κάιντα», επιβεβαίωσε η Gift of Gavers…

Σχετικές ειδήσεις