ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζει η σύζυγος αποκεφαλισθέντα ομήρου τoυ ΙΚ

Συγκλονίζει η σύζυγος αποκεφαλισθέντα ομήρου τoυ ΙΚ

Δειλούς χαρακτήρισε τους εκτελεστές του συζύγου της η χήρα του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς (μέλους μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης) που αποκεφάλισαν τον περασμένο Σεπτέμβριο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, τονίζοντας ότι δεν τους φοβάται.


«Θεωρούν τους εαυτούς τους θαρραλέους όμως δεν πρόκειται για θάρρος. Πρόκειται για μία πράξη δειλίας το να αποκεφαλίζεις κάποιον που έχει τα χέρια δεμένα στην πλάτη και είναι πεσμένος στα γόνατα», δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο Sky News, με δάκρυα στα μάτια, η Ντραγκάνα Χέινς.

Υπενθυμίζεται ότι το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη την 14η Σεπτεμβρίου για τον αποκεφαλισμό του Βρετανού ομήρου, σε βίντεο όπου είχε καταγράψει την εκτέλεσή του.

«Είστε δειλοί εάν αποκεφαλίζετε κάποιον ανυπεράσπιστο άνθρωπο. Δεν είστε καν ανθρώπινα όντα. Δεν μπορείτε παρά να είστε τέρατα που διαπράττετε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην οικία της στο Σίσακ της Κροατίας, την πρώτη που δίνει μετά το θάνατο του συζύγου της.

«Δεν πρέπει να σας αφήνουμε να μας φοβίζετε. Εκείνοι άρπαξαν ένα κομμάτι της ζωής μου, τον πατέρα της Αθέα, το σύζυγό μου, τον πιο αξιαγάπητο και στοργικό άνθρωπο που έχω ποτέ γνωρίσει, όμως δεν τους φοβάμαι», συνέχισε η Ντραγκάνα, σημειώνοντας ότι είδε ένα μέρος του αποκρουστικού βίντεο: «Τον είδα στο βίντεο. Παρακολούθησα μόνο το σημείο όπου εκείνος μιλούσε. Δεn βρήκα ποτέ τη δύναμη να παρακολουθήσω το υπόλοιπο. Δεν ήθελα να το δω».

Όπως αποκάλυψε τέλος η Βρετανίδα, ο αδελφός του συζύγου της ήταν εκείνος που της ανακοίνωσε την εκτέλεσή του.

«Μου είπε απλά "Ντραγκάνα, δεν μπορούν πια να του κάνουν κακό". Ήταν μια στιγμή που σημάδεψε την ζωή μου», υπογράμμισε και κατέληξε:

«Ο Ντέιβιντ έδωσε νόημα στη ζωή μου και τώρα η Αθέα (η 5χρονη κόρη τους) είναι ο λόγος για τον οποίο ζω. Ο Ντέιβιντ θα ήθελε να είμαι δυνατή για χάρη της κόρης μας»…

Σχετικές ειδήσεις