ΚΟΣΜΟΣ

Στους 6.331 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα

Στους 6.331 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα

Τους 6.331 έφτασαν οι νεκροί εξαιτίας του ιού Έμπολα σε Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε, τις τρεις δηλαδή χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, όπως ανακοινώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΥ, η Σιέρα Λεόνε είναι πλέον η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καθώς προσπέρασε τη γειτονική της Λιβερία.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε ανέβηκε στους 17.800 ασθενείς, εκ των οποίων 7.719 στη Λιβερία και 7.798 στη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Την περασμένη Παρασκευή σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ οι θάνατοι και στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής ήταν 6.187 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονταν στα 17.517.

Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους εξαιτίας του ιού Έμπολα έχουν καταγραφεί στη Λιβερία αλλά ο ακριβής αριθμός των νεκρών στη Σιέρα Λεόνε, όπου το εκτιμώμενο ποσοστό θνησιμότητας φτάνει στο 70%, είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερο από ό,τι δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, σύμφωνα με τους ειδικούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις