ΚΟΣΜΟΣ

Πρόσθετες κυρώσεις για την Κριμαία εξετάζει η Ε.Ε

Πρόσθετες κυρώσεις για την Κριμαία εξετάζει η Ε.Ε

Το ενδεχόμενο διεύρυνσης των απαγορεύσεων, σχετικά με τις επενδύσεις στη Χερσόνησο της Κριμαίας, εξεταζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Στις νέες προτάσεις, που επεξεργάζονται αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί το εμπάργκο στην πώληση τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στην έρευνα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, καθώς επίσης και η διακοπή της λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων που προέρχονται από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σύμφωνα με τις προτάσεις, θα απαγορευτεί επίσης στους πολίτες της ΕΕ να αγοράζουν ή να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις στην Κριμαία, τη χερσόνησο που ανήκε στην Ουκρανία και προσαρτήθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία τον περασμένο Μάρτιο.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση, έχει ήδη απαγορεύσει την εισαγωγή εμπορευμάτων από την χερσόνησο της Κριμαίας καθώς επίσης και τις νέες επενδύσεις σε έργα υποδομής στους τομείς των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας, όπως και σε επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σχετικές ειδήσεις